maanantai 27. helmikuuta 2012

Vuoden 2011 merkittävin projektini



Joulun alla nautin kaikesta näpertelystä, ja olemmekin tyttöjen kanssa tehneet kaikenlaista askartelua aina joulukorteista ja joulukuusenkoristeista kranssiin. Tänä vuonna kuitenkin halusin antaa tytöille jotain erikoista, josta tuli vain minun oma projektini ja josta tulisi meille kaikille mukava joulun perinne pitkälle tulevaisuuteen. Ehkä arvaatkin, oma taskujoulukalenteri tottakai.

Ehdottomasti paras juttu tässä projektissa on se, että se on kierrätystä parhaimmillaan. Taskukalenteriin saa mukaan kaikki pienetkin kangastilkut, huopapalat ja koristeet, joille muuten ei ehkä löytyisi muuta käyttöä. Ja kalenterissa ne tulevat esiin kokonaisuutena ja samalla muistuttavat vanhoista jo pieneksi jääneistä rakkaista vaatteista ja siitä, että tämä on ainutlaatuinen ja vain meidän ikioma juttumme.

Tässä kuva koko ihanuudesta:



Rakensin kalenterin talon muotoon, jolloin taskuista tuli ikkunat, joissa erilaiset verhot. Jokaisen taskun taakse silitin ensin kiinni tukikangasta, jotta myös trikookankaasta tulisi tarpeeksi tukevaa. Ikkunoihin kiinnitin huovasta leikatut numerot ja tasku nro 24 tietysti isoin, oli ovi. Lunta (fleece-kangasta) laitoin katolle ja oven eteen ja sen päälle huovasta sommitellun joulukuusen ja lumiukon. Kuusessa koristehelminauhaa ja helmiä palloina. Myös kuusen alla on hieman vanua. Oveen huovasta tehty kranssi, jonka täytin hieman vanulla. Ja sitten vielä vähän glitteriä sivuille ja kuusen latvaan.



Taskut ovat kooltaan n. 10 x 11 cm.



Viime jouluna kalenterissa oli jokaisessa taskussa sellaiseen tarina-tarrakirjaan liimattavia tarroja ja välillä muitakin yllätyksiä, joita tonttu toi öisin. Joulaaton taskussa olikin sitten somat hiuskoristeet jouluaaton juhlia varten. Oi sitä ihanaa joulun odotusaikaa..melkeinpä kaipaan jo seuraavaa :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti