maanantai 27. helmikuuta 2012

Seuraavaksi..

viime vuoden neuleet...tässä :o)

Tumput
Viime talvena minulla oli vielä vauva, jolla aina paleli sormet kovasti. Neuloin siis ihan ilman ohjetta tällaiset perustumput Novitan hahtuvainen - langasta. Hahtuvainen on ihanan paksua ja täyttä villaa, joten niillä sormet pysyvät ihanan lämpiminä.




Keskeneräinen mekko
Koko kesän ajan neuloin vähitellen ihanaa limenvihreää (ihanan pehmeästä Katia Bamboo langasta) kesämekkoa, joka osoittautui todella hitaaksi puuhaksi. Mekko on yhä puikoilla ja saa nähdä valmistuuko ajoissa ensi kesään vai joudunko lisäämään pituutta.


Pörröpipo á la Drops Design
Syksyllä ihastuin Drops Designin sivustoon ja päätin heti neuloa itselleni uuden pipon. Ohje löytyi täältä ja langaksi mielestäni sopi parhaiten jo aikaisemmin tutuksi tullut Novitan Teddy lanka.
Tässä kuva lopputuloksesta. Lopulta päätin lisätä pipoon myös letit, tyttömäinen kun olen.




Säärystimet jumppatytölle
Vanhemman tytön jumppakausi alkoi taas syksyllä ja sinne olisi hyvä saada lämmittävät säärystimet kun jumppasali on sen verran viileä paikka. Joten tuumasta vain toimeen, mutta mistään en löytänyt mallia noin pienille säärystimille tai sitten ne olivat liian kömpelöt tai paksut. Halusin sirot säärystimet, joissa söpö prinsessamainen kuviointi keijujumppan teemaan sopivaksi. Lopultakin löysin mallin täältä (sukista otin vain sääriosan kuvioinnin) ja sovelsin sitten oikean leveyden. Neuloin nämä tasoneuleena, koska kuvio oli näin helpommin neulottava, ja ompelin sitten sauman kiinni. Lanka Novitan Pirtaa.

Tässä lopputulos, joka valmistui juuri sopivasti joululahjaksi.




Kaulurit
Kauluri, tai ympyrähuivi, on tämän ajan trendi ja tottakai minunkin oli sellaista kokeiltava. Neuloin oikeata-nurjaa ja pituus ja malli omasta päästä, omaan kaulaan sopivaksi. Lankana käytin kahta eriväristä seiskaveikkaa, ja tuli tosi lämmin ja muhkea lopputulos. Painonsa takia huivi hieman venyi alkuperäisestä koosta, mutta hyvin se silti toimii. Ja toimii myös huppuna kun on kova viima tai ei ole pipoa.



Toinen kauluri on alunperin kauan sitten (myös kahdesta eri värin seiskaveikasta) neulomani aina-oikeinneule vauvanpeitto. Kun vauvat kasvoivat jäi tämä peitto ilman käyttötarkoitusta. Sitten yhtenä päivänä sitä hieman mittailin ja mietiskelin ja lopulta päätin ommella lyhyet päät yhteen ja voilà, uusi kauluri oli syntynyt.



Nyt käynnissä on vielä kaksi kaulaliinaa tytöille, vöitä ihanasta Novita Crystal langasta (sormin neulominen kiehtoo), sekä suunnitelmissa taas uusi pipo..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti