keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Nyt niitä taas sataa - kuin lunta taivaalta

Hello hello! Joulukuu ja uudet kujeet ja kiva kun luntakin sataa aina välillä täällä etelässäkin. Käytiin taas pulkkamäessä tänään - piristää ihmeesti!

Se fleece-myssy jäi nyt vähäksi aikaa hyllylle, haluan siitä hyvän kans. Mutta ei ne projektit silti siihen pysähtyneet. Tein ensiksi pyjama-paidan vanhoista t-paidoistani koottuna. Siitä tuli ihan jännä kun jouduin leikkaamaan kaavan sen mukaan kuvioihin kuin kangasta riitti. Tuli siis sini-punainen, sininen ala- ja punainen yläpuoli ja v-muoto niitä yhdistämään. Myös hihat ovat kahden väriset. Paidasta tuli kuitenkin sen verran iso (koko 98 varmasti vielä isompikin), ihan säkki pienellä 82 koon tytöllämme. Jossakin siihen yli-isojen vaatteiden pukemiseen pitää asettaa raja..oli enemmän yömekko kuin paita :o) Saatte siitä sitten kuvan kun olen saanut kauluksen resorin paikalleen ym. pientä tuunausta.

Sitten tein pyjama-housujen pienemmästä kaavasta (92) housut, kuitenkin inspiroiduin leikkaamaan vanhoja college-housujani, joten niistä tulikin sitten colleget. Laitoin vielä tylsän harmaan somisteeksi kälyni vanhasta t-paidasta vaaleanpunaiset raidat ja resorit. Tässä kuva valmiista tuloksesta. Vaihdan kuitenkin vielä nauhatkin vaaleanpunaisiksi. Näissä siis sekä kuminauha että nauhat niin menevät päälle pitempään. Kuvasta näkyy myös että lyhensin niitä hieman tähän päivään sopiviksi - otan sitten langat pois kun neiti kasvaa. Ai niin, kaava Muoti Muksu 4/99.


Sitten tuli talvi ja kylmät viimat. Tarvittiin kypärämyssyä. Tein siinä samassa pari heti käyttöön. Tässä äidiltäni saamani resoripala kankaana sekä kälyni resorinomaisesta paidasta kaitaleet pääaukkoihin. Kaavan sain Ottobren sivuilta tulostettuna. Tosi hyvä kaava muuten, istuu kuin nakutettu.


Sitten tossuja: Tässä ensimmäiset omasta päästä laatimani kaavan mukaan tehdyt tossut neidillemme - tuosta iki-ihanasta fleecehuovasta sekä erikseen ostamistani huopa-kuvioista. Ostin myös muun väristä huopa-kangasta jotta voisin tehdä erilaisia kuvioita ihan itse. Tossut ovat yksinkertaiset, sillä sauma on niin helppo viimeistellä ja kuminauha sovittaa taka-osaan. Istuvat jalassa upeasti ja pohjassa olevan PUL-kankaan (josta tehdään mm. kestovaippoja) ansiosta myös liukuesto toimii. Tässä kuva, eivätkö olekin söpöjä. Vähän pimeä kuva, ehkä liitän pian selkeämmän..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti