keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Alkukevään tekeleitä

Myöhäiset pääsiäistoivotukset!



On bloggailut jääneet vähemmälle, koska keväällä tuntuu olevan niin paljon muutakin tekemistä kuin tietokoneella istuminen. Ompelut sen kun jatkuvat samalla kuin mm. taimet kasvavat ikkunalla, tyttären kanssa puuhastellaan kevätauringossa ja televisiokin on alkanut houkutella. Mutta mitä siitä, tätä se elämä on parhaimmillaan..


Tässä muutama viime aikoina valmistunut ompeluprojekti:


Ihana paita

Tämä on tehty Ottobren 5/2006 lehden viskoosipuseron mallista reilusti muunnellen. Jätin mm. kuminauhapoimutukset pois etuosasta ja hihoista, muuntelin hihan yläosat niin, ettei siihen tarvinnut noita poimutuksia ja kaula-aukkoon laitoin samantyylisen kiinnityksen, mutta nauhojen tilalta nepparilla. Eli kai voisin sanoa, että ei se enää siltä alkuperäiseltä juuri näytäkään :o) Kankaana käytin kaverilta saamaani ihanasti joustavaa ja pehmeää puuvillajersey-paitaa ja kaula-aukkoon raidallisesta puuvillakankaasta leikkaamaani vaaleanpunaista raitaa. Helman rypytyssauma ei toteutunut ihan kuten halusin, joten voi olla päärmäys edessä tällä vielä. Kuvana jo lämpöpussissa käyttämäni kankaan jämäpalan kuviota. Ihan söpöläinen ja istuu hyvin pömppömahallemme.




Ohkaiset kesähousut
Tässä hyödynsin vanhoja Indiskasta ostamiani ohkasia jo osittain kuluneita kesähousujani kankaana. Ne ovat jotain pellava-viskoosisekoitusta ja ihanan ilmavat. Housujen kaavan kopioin H&M:n velourhousuista ja koska jäivät hieman lyhkäsiksi pepun kohdalta sekä lahkeista, lisäsin vyötärölle leveän velour-kaitaleen ja lahkeisiin myös koristeeksi ja pidennykseksi. Lisäksi pujotin kuminauhan vyötärölle, koska velour ei itsessään ollut kovin venyvää. Tuloksena aivan ihanat pikkuiset housut kesää varten tai sukkahousujen päälle.



Tässä kuvassa näkyy jo käytön merkkeinä muutama vaalea tahra, niin suositut ovat olleet, etten saanut edes ottaa kuvaa ensin.

Vauvalle velouria
Vaikka meidän vauvamme onkin jo kasvanut, tuli innostus tehdä jotain ihan pienelle vauvalle/nukelle. Siihen kun ei tarvita yhtä paljon kangasta ja ovat hurauksessa valmiit. Nämä velour potkuhousut ovat myös Ottobren 05/2006 valikoimaa. Koko on 50 cm. Ajattelin vielä tehdä ihan pikkuruisen myssyn kun into taas iskee.



Itselleni alushame häihin
Olin vieraana kaverini häissä huhtikuun alussa ja tuolloin huomasin, että mekkoni takertuisi sääriini ellei siihen alle saisi jotain. Ensin suunnittelin kauppareissua, mutta yht'äkkiä välähti, että saisin ihan itselleni sopivan ja mieluisen alushameen parhaiten tekemällä sen itse. Tämä alushame on vanhasta lakanakankaasta ja mallin ja pituuden kopioin toisesta "mini"hameestani sekä päälle tulevan mekon pituuden mukaan. Hameesta tuli ensin tietysti hieman tiukka, koska lakanakangas ei tietenkään veny, joten ompelin siihen kolmannen kaitaleen jolloin sain siitä sopivan ja hyvin laskeutuvan. Tuleehan se mekon alle, joten ei noita ylimääräisiä saumoja kuitenkaan näe.. Tuntui, että perusvalkoinen olisi hieman tylsä, joten lisäsin siihen aikaisemmin ostamaani hennon vaaleansinistä nauhaa helmaa koristamaan.



Ihan kiva ja tuli tarpeeseen!


Sen lisäksi olen harjoitellut pääsiäismunien huovuttamista..vaihtelevin tuloksin :o)


Saa nähdä, mitä seuraavaksi..

Hyvää kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti