perjantai 9. tammikuuta 2009

Taianomainen tammikuu

Tammikuu inspiroi taas ompelemaan. Tuon kirpputorille myyntiin menevän ison tossu- ja lapaskasan lisäksi:


olen innostunut taas vaatepuolesta - yksi syy varmaan se, että neitimme tarvitsee isompia yöasuja ja paitoja/bodeja piakkoin kun kasvu sen vaan jatkuu.

Tässä nyt hiljattain valmistuneita projekteja. Ensimmäiseksi pidensin yhdet pyjamahousut, jotka olivat koolle 86 aivan liian lyhyet jo ostohetkellä. Lisäsin lahkeisiin kappaleen vaaleanpunaisesta kesäpaidastani jatkeeksi ja huolittelin saumakohdan valkoisella reunanauhalla. Lopputuloksesta tuli ihan siisti ja nyt nämäkin housut sitten toimivat taas!


Löysin Muoti Muksu lehdestä 4/02 ihanan puseron ja housujen kaavan joista ajattelin tehdä sen tarvittavan pyjaman. Vaikutti nyt paremmalta koolta kuin aikaisemmin pyjama-paidaksi ompelemani myös Muoti Muksusta löytämäni (josta tuli aivan liian iso kaavan koko 92 merkinnöistä huolimatta ja jäi odottelemaan viimeistely-inspiraatiota). Tästä tulikin ihan hieno. Käytin etu-ja takaosaan Budget Sportista eurolla ostamaani hihatonta toppia (vaaleanpunainen) ja hihoihin kälyltäni saamaani valkoista paitaa. Resori myös vanhasta paidasta.


Kaula-aukosta oli tulossa liian leveä, joten muokkasin sen hieman kulmikkaaksi, joka samalla myös antoi sille uutta tyyliä. Tähän tulossa pariksi vielä tummemmat housut (kangas loppui), johon laitan vaaleanpunaisella koristeeksi vielä söpön tekstin. Siitä sitten lisää myöhemmin..jahka saan kankaaksi ajetellut mieheni pyjama-housut ensin silitettyä ;o)

Leikkasin vielä samaisesta puseron kaavasta fleece-kankaasta osat, koska malli vaikutti niin hyvältä ja tarpeeksi väljältä myös päällispaidaksi. Katsotaan mitä tuleman pitää.

2 kommenttia:

  1. Hei! Tulin vastavierailulle blogiisi - olit merkinnyt minun uutukaisen blogini luettuihisi :). Kiva ja kiitos merkinnästä!
    Kivoja ompeluksia sinulla ja hienoa että olet löytänyt itsellesi tästä uuden harrastuksen! Tulen varmasti kurkkimaan toistekin :).

    VastaaPoista
  2. Hei Helinä ja tervetuloa! Toivottavasti löydät aina välillä kiinnostavaa luettavaa. Täällä tosiaan tapahtuu varmasti sekä onnistumisia että kommelluksia. Iloista talvea sinulle!

    VastaaPoista